Logotyp IBE

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Instytut Badań Edukacyjnych (ul. Górczewska 8, 01-180 Warszawa) informuje, że:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest minister właściwy do spraw rozwoju regionalnego, pełniący funkcję Instytucji Zarządzającej dla Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020, z siedzibą w Warszawie przy ul. Wspólnej 2/4, 00-926 Warszawa. Z Administratorem danych można się skontaktować poprzez adres poczty elektronicznej: kancelaria@miir.gov.pl lub pisemnie, przekazując korespondencję na adres siedziby Administratora.

2. Administrator wyznaczył inspektora ochrony danych, z którym może się Pani/Pan skontaktować poprzez adres poczty elektronicznej: iod@miir.gov.pl lub pisemnie, przekazując korespondencję na adres siedziby Administratora. Z inspektorem ochrony danych można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych z przetwarzaniem danych.

Administrator powierzył przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych, na podstawie zawartej umowy o dofinansowanie projektu, Instytutowi Badań Edukacyjnych. Może się Pani/Pan również skontaktować z inspektorem ochrony danych Instytutu Badań Edukacyjnych, podmiotu który realizuje projekt nr WND-POWR.02.13.00-00-0001/16 poprzez adres poczty elektronicznej: iod@ibe.edu.pl.

3. Przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 odbywa się w związku z art. 6 ust. 1 pkt c oraz art. 9 ust. 2 lit. g RODO na podstawie:

  • rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1303/2013 z dnia 17.12.2013 r. ustanawiającego wspólne przepisy dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności, Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich oraz Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz ustanawiającego przepisy ogólne dotyczące Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, Europejskiego Funduszu Społecznego, Funduszu Spójności i Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego oraz uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1083/2006 (Dz.Urz.UE.L.2013.347.320, z późn. zm.);
  • rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1304/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r. w sprawie Europejskiego Funduszu Społecznego i uchylającego rozporządzenie Rady (WE) nr 1081/2006 (Dz.Urz.UE.L.2013.347.470) oraz załączników I i II do tego rozporządzenia;
  • rozporządzenia Wykonawczego Komisji (UE) nr 1011/2014 z dnia 22 września 2014 r. ustanawiającego szczegółowe przepisy wykonawcze do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1303/2013 w odniesieniu do wzorów służących do przekazywania Komisji określonych informacji oraz szczegółowe przepisy dotyczące wymiany informacji między beneficjentami a instytucjami zarządzającymi, certyfikującymi, audytowymi i pośredniczącymi (Dz. Urz. UE L 286 z 30.09.2014);
  • ustawy z dnia 11 lipca 2014 r. o zasadach realizacji programów w zakresie polityki spójności finansowanych w perspektywie finansowej 2014-2020 (Dz. U. z 2017 r. poz. 1460, 1475, 2433).

4. Pani/Pana dane osobowe będę przetwarzane wyłącznie w celu realizacji projektu, w szczególności potwierdzenia kwalifikowalności wydatków, udzielenia wsparcia, monitoringu, ewaluacji, kontroli, audytu i sprawozdawczości oraz działań informacyjno-promocyjnych w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

5. Podanie danych jest wymogiem niezbędnym do realizacji ww. celu, o którym mowa w pkt. 4. Konsekwencje niepodania danych osobowych wynikają z przepisów prawa, w tym uniemożliwiają udział w projekcie realizowanym w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

6. Pani/Pana dane osobowe zostały powierzone Instytucji Pośredniczącej, Ministerstwu Edukacji Narodowej, al. J. Ch. Szucha 25, 00-918 Warszawa, beneficjentowi realizującemu projekt, Instytutowi Badań Edukacyjnych, ul. Górczewska 8, 01-180 Warszawa oraz podmiotom, które na zlecenie beneficjenta uczestniczą w realizacji projektu wykonując usług informatycznych lub z zakresu konserwacji lub serwisowania serwerów.

Pani/Pana dane osobowe mogą zostać również powierzone specjalistycznym firmom, realizującym na zlecenie Instytucji Zarządzającej, Instytucji Pośredniczącej oraz beneficjenta ewaluacje, kontrole i audyt w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

7. Pani/Pana dane osobowe mogą zostać udostępnione organom upoważnionym zgodnie z obowiązującym prawem.

8. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego.

9. Dane będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji celu, o którym mowa w pkt. 4, do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych wynikającego z przepisów prawa.

10. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przysługują Pani/Panu następujące uprawnienia: prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.

11. W przypadku powzięcia informacji o niezgodnym z prawem przetwarzaniu danych, przysługuje Pani/Panu również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

12. Pani/Pana dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji i nie będą profilowane.

Polityka prywatności

1.  Właścicielem serwisu Moje Portfolio jest:

Instytut Badań Edukacyjnych
ul. Górczewska 8
01-180 Warszawa

2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

  • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje (m.in. dane podane podczas rejestracji oraz w formularzu danych osobowych użytkownika Mojego Portfolio),
  • poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”),
  • poprzez gromadzenie logów serwera www.

3. Podczas rejestracji pobierane są następujące dane: e-mail, hasło.

4. Tworząc swoje portfolio, użytkownik może zamieszczać różne dokumenty zawierające dane osobowe, a także podawać dodatkowe dane (takie jak imię i nazwisko, rok i miejsce zamieszkania itp.) oraz różne informacje dotyczące swojej edukacji i kariery zawodowej.

5. Dane gromadzone w serwisie są chronione i nie są udostępniane osobom trzecim. Użytkownik może udostępnić te dane z własnej woli poprzez wykorzystanie takich funkcji jak:

  • udostępnienie teczki z dowodami zawierającymi jego dane osobowe konkretnej osobie lub instytucji lub (zgodnie z wybranymi opcjami) na portalu społecznościowym,
  • przesłanie wybranej osobie swojego CV zawierającego dane osobowe,
  • udostępnienie swoich danych pracodawcom, zainteresowanych jego profilem kompetencyjnym.

6. Użytkownik może usunąć wszystkie dane zgromadzone na swoim koncie poprzez skasowanie zamieszczonych przez siebie informacji oraz uploadowanych przez siebie dokumentów oraz powiązań z plikami zamieszczonymi w zewnętrznych serwisach, a także zażądać od właściciela serwisu usunięcia swojego konta oraz wszelkich zgromadzonych danych na swój temat.

7. Właściciel serwisu nie odpowiada za bezpieczeństwo plików zgromadzonych w innych serwisach, z którymi powiązano konto serwisu Moje Portfolio.

Masz pytania? Napisz do nas

WYŚLIJ WIADOMOŚĆ
  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w związku z realizacją zgłoszenia. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przetworzenia zapytania. Zostałem /am poinformowany /a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych w celu przesyłania informacji handlowej drogą elektroniczną zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną na podany w tym celu adres e-mail/numer telefonu komórkowego/inny kontakt elektroniczny. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. Zostałem /am poinformowany /a, że przysługuje mi prawo dostępu do swoich danych, możliwości ich poprawiania, żądania zaprzestania ich przetwarzania.